© Stephanie Leblon
BOTANICAL STILLS II
2018

3 AUG
tot
30 SEP

KNOKKE-HEIST • Een paradijselijke botanische tuin: bloemen die overwoekerd worden door reusachtige groene bladeren van wilde bomen. Een mythische, haast sprookjesachtige sfeer, hangt overal in de lucht.

Al in de 19e eeuw toonden kunstenaars voor het eerst dit soort landschappen, met telkens de natuur in zijn weelderige groei. Nu – in het eerste kwart van de 21ste eeuw- worden vele kunstenaars opnieuw bekoord en aangetrokken door het geheimzinnige van de natuur. In hun werken duiken frisse kleuren en landschappen op waarin geen mens te bespeuren is. De werken betoveren door hun weidse blik of hun eenvoudige puurheid. Wil de kunstenaar de toeschouwer de bizarre realiteit van elke dag doen vergeten? Wordt de natuur opnieuw een motief om gevoel uit te drukken?
Zijn we romantici geworden, ontspannend wandelend in droombeelden waar de tijd stil lijkt te staan? Een vlucht naar een andere mooiere wereld?
De kunstenaar van nu is echter geen dromer zonder meer. Hij kiest zijn materialen en technieken met zorg, en smokkelt in zijn werk kritische hints die je pas ziet als je goed kijkt. Een nostalgische glimlach verbergt vaak een bittere realiteit.
Het verlangen naar schoonheid is niet verdwenen, het is er weer, alleen in een andere gedaante dan we gewoon waren.kunstgalerij De Mijlpaal
Zeedijk 816, 8300 Knokke-Zoute
augustus open elke dag van 14 tot 18u
september vrijdag, zaterdag, zondag van 14u tot 18u

0032 471 645 937
demijlpaal@skynet.be
www.demijlpaal.com
www.facebook.com/kunstgalerijdemijlpaal

Bron: UiTinVlaanderen.be

mail ons
0032.11 43 52 02
kunstgalerij De Mijlpaal
Zeedijk 816
8300 Knokke-Heist
breng me hierheen