© PCCE
GEKADERD - EXPO KUNSTCOLLECTIE PROVINCIE LIMBURG
2018

21 APR
tot
2 JUN

SINT-TRUIDEN • GEKADERD is een boeiende tentoonstelling vol afwisseling met werken uit de kunstcollectie van provincie Limburg in de indrukwekkende Begijnhofkerk van Sint-Truiden. Schilderkunst, grafiek, sculpturen en fotografie wisselen elkaar af. Werk van ronkende namen als Marcel Broodthaers, Jan Cox, Constant Permeke, Richard Hamilton, Sol Lewitt, Gerhard Richter en Gilbert & George hangt er naast het werk van internationaal gerenommeerde Limburgse kunstenaars.

De provincie Limburg heeft de voorbije decennia een indrukwekkende en gevarieerde collectie met beeldhouwwerken, schilderijen, tekeningen en grafiek uit de 16de tot de 21ste eeuw uitgebouwd. De werken werden tot nu toe gepresenteerd in het Provinciehuis en andere instellingen en stonden in het provinciale depot.

Nu maakt het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) met deze verzameling voor het eerst een tentoonstelling voor het grote publiek. Curatoren Marc Milissen en Herman Maes doken daarvoor in het depot en kozen uiteindelijk 179 werken en een selectie uit de legaten die samen de variëteit én de kwaliteit van de collectie weerspiegelen. Het resultaat daarvan is GEKADERD.

Een begeleidende expogids biedt achtergrondinformatie bij de collectie en de kunstenaars.

De Kunsthapper stuurt kinderen en hun ouders, grootouders of leerkrachten samen op ontdekkingstocht doorheen de expo. In het zoek- en doespel kijken ze naar details en geheel, leren ze meer over kleur en compositie, … om uiteindelijk zélf curator te worden.

Groepen kunnen een rondleiding reserveren bij Toerisme Sint-Truiden en krijgen tekst en uitleg bij de expo, bij de uitgebreide kunstcollectie en bij de unieke locatie.

Openingsuren:
ma.-vr.: 10 u. - 12.30 u. & 13.30 u. - 17 u.
za., zo. en feestdagen: 13.30 u.-17 u.

GRATIS TOEGANG

Bron: UiTinVlaanderen.be

 
Begijnhof en Begijnhofkerk Sint-Truiden
Begijnhof
3800 Sint-Truiden
breng me hierheen